Kwart meer faillissementen in juni

Afgelopen juni werden in België 855 faillissementen uitgesproken, wat een stijging met 24,6 pct is ten opzichte van juni 2007. Nooit eerder werden in een junimaand meer faillissementen uitgesproken. Juni 2008 was meteen de op één na zwaarste maand ooit. Dat blijkt uit cijfers van het economisch onderzoeksbureau Graydon.

(belga) - Enkel oktober 2007 was met 875 faillissementen nog zwaarder. Het eerste semester van 2008 werd afgesloten met 4.243 faillissementen, of een stijging met 6 pct ten opzichte van het eerste semester van vorig jaar.

De cijfers worden sterk beïnvloed door "een sterke remonte van het aantal uitgesproken faillissementen binnen het gerechtelijk arrondissement Brussel", zegt Graydon. Daar stegen de faillissementen in het eerste semester met 16,23 pct. In juni alleen al gingen er 196 bedrijven over de kop. De junimaand was er nooit zwaarder.

Ook het Waals gewest kende nooit meer bedrijfsfaillissementen in een junimaand dan dit jaar. Vorig jaar gingen er 272 bedrijven op de fles.
In Vlaanderen werden in juni 2008 387 faillissementen geteld, het op drie na slechtste cijfer ooit.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud