Advertentie

Kwartaalwinst van Deutsche Bank stijgt met 56%

(tijd-nieuwslijn/betten) - Deutsche Bank heeft in het eerste kwartaal van 2002 een nettowinst behaald van EUR 597 miljoen, 56% meer dan de EUR 382 miljoen in hetzelfde kwartaal van 2001. De omzet daalde nochtans 7,5% tot EUR 7,27. Dat heeft de grootste bank van Europa maandag bekendgemaakt. Per aandeel kwam de winst uit op EUR 0,94.

Deutsche Bank kondigde aan voor 2003 haar kosten met EUR 2 miljard te willen hebben teruggebracht. De totale kosten daalden op jaarbasis van EUR 6,95 miljard naar EUR 6,01 miljard in het afgelopen kwartaal. Ook wil de bank de uitvoering van een desinvesteringsprogramma met betrekking tot haar belangen in industriele en alternatieve investeringsbelangen versnellen. Met de opbrengst zullen eigen aandelen ingekocht worden.

In het eerste kwartaal nam Deutsche Bank een voorziening van EUR 270 miljoen, terdekking van leningen aan onder andere het in uitstel van betaling verkerende bouwbedrijf Philipp Holzmann. Een jaar eerder bedroegen de voorzieningen EUR 112 miljoen.

De grootste omzet werd geboekt bij de activiteiten van de Corporate & Investment Bank, EUR 3,99 miljard, een daling van zo'n 19% ten opzichte van een jaar eerder. Daarna volgde de divisie Private Clients & Asset Management met EUR 2,50 miljard (-9,7%), en vervolgens Corporate Investments met EUR 1,17 miljard (+276%).

Lees het persbericht van Deutsche Bank .

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud