Advertentie

'Lonen topmanagers buiten proportie'

'De lonen van topmanagers staan buiten alle proporties', zegt Luc Cortebeeck, voorzitter van de christelijke vakbond ACV. 'De samenleving zal dit niet langer aanvaarden.' De krant De Morgen brengt deze ochtend een voorpaginastuk rond de lonen van de drie best betaalde Belgische CEO's.

(tijd) Albert Frère (foto) verdiende vorig jaar als topmanager van de Groep Brussel Lambert (GBL) 5,54 miljoen euro. Het is vooral de bonus van 3 miljoen euro die de rijkste Belg naar de koppositie katapulteert.

Votron (Fortis) bekleedt de tweede plaats in de top drie. Doordat Fortis een recordwinst van 4,4 miljard euro boekte in 2006, kon Votron rekenen op een verhoging van zijn vergoeding met 25 procent, exclusief aandelen en opties.

De derde plaats is voor Carlos Brito, topmanager bij de Leuvense brouwer InBev. Hij mocht in 2006 een pakket ter waarde van 3,94 miljoen euro ontvangen.

Sinds vorig jaar maken de meeste topbedrijven in ons land het loon van hun managers bekend. Daarmee respecteren ze de code-Lippens over deugdelijk bestuur. Zowel GBL, Fortis als InBev zegt dat de vergoedingen voor hun CEO "conform de markt" zijn.

Foto Belga

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud