'Microsoft vraagt Yahoo om samen te werken tegen Google'

De informaticagroep Microsoft heeft de portaalsite Yahoo! gevraagd om samen te werken tegen hun gemeenschappelijke rivaal, Google. De alliantie zou er komen op de reclamemarkt. Dit melden twee Amerikaanse dagbladen. De gesprekken zouden vooralsnog niets opgeleverd hebben.

(belga) Al enkele jaren vraagt Microsoft zonder succes aan Yahoo! om opnieuw formele onderhandelingen te starten voor een afkoop of een alliantie. Vrijdag berichtte The New York Post opnieuw over een toenadering van Microsoft wat een koortsachtige speculatie op de beurs teweeg bracht.

Na het sluiten van de beurs stond evenwel te lezen op de site van de Wall Street Journal dat 'de onderhandelingen over een fusie 'niet meer actief' zijn want Yahoo ! is niet geïnteresseerd'. Er werden bronnen geciteerd die meenden dat de onderhandelingen enkel nog betrekking hadden op een eventuele samenwerking. Beide groepen wilden vrijdag niks bevestigen.

De hypothese van een huwelijk tussen Microsoft en Yahoo! werd voldoende geloofwaardig geacht door de markten. Hierdoor steeg het aandeel van Yahoo! met meer dan 18%. Vrijdagmiddag kalmeerde de koers en de beurs eindigde met een matige stijging van 9,94% aan 30,98 dollar. Na het afsluiten van de beurs en de informatie van de Wall Street Journal, verloor het aandeel opnieuw 1,23%.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud