Advertentie
Advertentie

Nationale Bank sluit opnieuw twee agentschappen

(tijd-nieuwslijn) - De Nationale Bank sluit op 1 juli 2003 haar kantoren in Leuven en Waver. Begin deze maand sloot de bank nog de kantoren van Brugge en Charlerloi.

Deze sluiting ligt in het verlengde van de herstructurering die de bank eerder doorvoerde. Sinds 1 juli behandelen alleen de vestigingen van Antwerpen, Kortrijk, Hasselt, Luik en Bergen nog grote hoeveelheden contant geld en effecten. De vestigingen van Gent, Leuven, Waver, Namen en Aarlen werden omgevormd tot representatieagentschappen, die hoofdzakelijk niet-monetaire taken vervullen. Aan hun loketten zijn enkel transacties met betrekking tot balans- en kredietcentrales mogelijk.

Bij de herstructurering vallen geen ontslagen dankzij natuurlijke afvloeiingen en herplaatsingen van personeel. De herstructurering is een gevolg van de overgang naar de euro, de ontwikkeling van nieuwe informatie- en communicatietechnologie (ICT) en de fusies van banken. Dankzij de vooruitgang van ICT kunnen ondernemingen elektronisch een jaarrekening neerleggen, deelnemen aan conjunctuurenquêtes en statistische informatie overmaken. De bankenfusies doen ook het aantal bankkantoren verminderen, waardoor er minder contant geld wordt uitgewisseld tussen de Nationale Bank en de commerciële banken.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud