Advertentie

Nettowinst Citigroup fractie hoger dan verwacht

(tijd-nieuwslijn) - De Amerikaanse financiële reus Citigroup heeft in het tweede kwartaal 2002 een nettowinst per aandeel geboekt van 78 dollarcent. Analisten hadden op 77 cent gemikt. In het tweede kwartaal van vorig jaar kwam de winst per aandeel uit op 69 cent.

Citigroup maakte de resultaten bekend in een persbericht. De totale nettowinst van de groep steeg 15% tot USD 4,08 miljard. De stijging werd gerealiseerd ondanks een waardevermindering van USD 167 miljoen op WorldCom-obligaties.

De omzet van Citigroup steeg in het voorbije kwartaal 10% tot USD 22,4 miljard. Vooral de consumentenactiviteiten boerden goed. De inkomsten van de consumententak stegen 25% tot USD 2,01 miljard. Dat is onder meer te danken aan de lage intrestvoeten. Salomon Smith Barney, de tak voor zakenbankieren, boekte 4% meer inkomsten tot USD 1,45 miljard.

De raad van bestuur van Citigroup keurde een nieuw aankoopprogramma van eigen aandelen goed voor een bedrag van USD 5 miljard. Dat brengt het totale bedrag dat voor de inkoop beschikbaar is op USD 7,5 miljard.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud