Nettowinst Dexia daalt 3% in tweede kwartaal

(tijd-nieuwslijn) - De financiële dienstengroep Dexia boekte in het tweede kwartaal van 2002 een nettowinst van EUR 387 miljoen, tegenover EUR 398 miljoen in het eerste kwartaal. Dat is een daling van 3%. Het nettobankproduct steeg met 8% tot EUR 1,44 miljard. Dexia maakte deze voorlopige resultaten bekend in een persbericht.

De tweedekwartaalcijfers waren normaal voor 12 september aangekondigd, maar de volatiele financiele markten zetten Dexia aan de cijfers eerder bekend te maken. Het brutobedrijfsresultaat klom met 17% tegenover het eerste kwartaal tot EUR 629 miljoen. De belangrijke exploitatiecoefficient (kosten/inkomsten) daalde van 59,7% in het eerste kwartaal tot 56,4% in het tweede kwartaal.

In het eerste halfjaar boekte Dexia een nettowinst van EUR 785 miljoen, tegenover EUR 814 miljoen een jaar eerder. Het nettobankproduct zakte van EUR 2,98 miljard tot EUR 2,78 miljard.

De lagere kwartaalwinst is vooral te wijten aan extra risicokosten. In totaal moesten over het tweede kwartaal voor EUR 80 miljoen risicokosten worden geboekt. Bij de obligatieverzekeraar FSA werd voor EUR 39 miljoen voorzieningen aangelegd voor algemene risico's. Bij Dexia Nederland moest EUR 32 miljoen aan voorzieningen aangelegd worden vanwege de slechte gang van zaken op de Amsterdamse beurs.

Volgens Dexia wijst de stijging van het bankproduct erop dat een heropleving aan de gang is en de resultaten goed standhouden. Dexia telt in de rangen weinig verzekeringsactiviteiten. Bovendien zouden de bedrijfskosten in 2002 lager moeten liggen dan in 2001. Dexia vindt ook dat de risicokosten nog altijd zeer laag liggen, ondanks de verhoging van de voorzieningen.

Lees het persbericht van Dexia .

(c) tijd-nieuwslijn

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud