Nettowinst HSBC zakt 7% in eerste jaarhelft

(tijd-nieuwslijn) - De Britse verzekeraar HSBC boekte in het eerste halfjaar een nettowinst van USD 3,28 miljard, tegenover USD 3,54 miljard een jaar eerder. Dat is een daling met 7%. Dat deelde het bedrijf mee. Gedelegeerd bestuurder Keith Whitson blijft zeer voorzichtig in zijn verwachtingen.

Het bruto bedrijfsresultaat steeg met 5% tot USD 5,597 miljard. Per aandeel kwam de nettowinst uit op USD 0,4 , tegenover USD 0,43 over dezelfde periode een jaar eerder. HSBC moest in het eerste jaar wel gevoelig meer voorzieningen voor slechte kredieten aanleggen. Die voorziening liep op tot USD 715 miljoen, wat USD 274 miljoen meer is dan het jaar voordien.

Voor Wilson bewijzen de cijfers dat HSBC zeer weerbaar is in moeilijke marktomstandigheden. Dat dankt de groep aan de geografische en sectoriele spreiding van de activiteiten. Wilson is zeer voorzichtig in zijn verwachtingen en ziet geen onmiddelijk herstel van de aandelenmarkt. De nadruk ligt de komende maanden op de kostenbeheersing en het uitbreiden van het gamma producten.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud