Advertentie
Advertentie

Nettowinst Merrill Lynch klimt 17,2% in 2e kwartaal

(tijd-nieuwslijn/betten) - De Amerikaanse zakenbank Merrill Lynch heeft over het tweede kwartaal van 2002 een nettowinst behaald van USD 634 miljoen, een stijging van 17,2% ten opzichte van USD 541 miljoen in dezelfde periode een jaar eerder. Dit heeft de zakenbank dinsdag bekendgemaakt.

In het resultaat is een voorziening van USD 100 miljoen inbegrepen voor de schikking die het bankbedrijf trof met het Openbaar Ministerie van New York inzake de vermeende misleiding door analisten van het bedrijf.

De verwaterde winst per aandeel steeg van USD 0,56 naar USD 0,66. Analisten hadden gemiddeld een winst per aandeel van USD 0,58 verwacht. Merrill Lynch is voorzichtig over de verwachte omzet voor de rest van het jaar, maar denkt goed gepositioneerd te zijn voor herstel.

De omzet van Merrill Lynch kwam uit op USD 5,0 miljard, 3% onder het vorige kwartaal, en een 11%-daling ten opzicht van een jaar eerder. Uit handelscommissies realiseerde Merrill Lynch een omzet van USD 1,2 miljard (een daling van 12% jaar-op-jaar), aan transacties USD 728 miljoen (-18%), aan underwriting USD 511 miljoen (-25%) en aan asset management USD 1,3 miljard (-4%).

De kosten van het bedrijf daalden met 15,2%, van USD 4,7 miljard naar USD 4,0 miljard. De daling van personeelskosten bedroeg op jaarbasis 14% tot USD 2,6 miljard, onder andere door inkrimping van het werknemersbestand en lagere vertrekpremies. In totaal kromp het personeelsbestand met 1.800 mensen in het tweede kwartaal, waarvan circa de helft gerealiseerd werd door herstructureringen in Japan. Na de personeelskosten werd de grootste kostendaling bereikt in communicatie- en technologie-uitgaven, die met 27% omlaaggingen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud