Niemand verloor meer dan Buffett

De voorbije twaalf maanden verloor niemand in de VS meer geld dan superbelegger Warren Buffett. Het vermogen van het 'orakel van Omaha' slonk met 10 miljard dollar. De 40 miljard die nog overblijft maakt hem echter nog steeds de rijkste Amerikaan na Bill Gates.

(tijd) - De cijfers staan in het jaarlijkse lijstje over de 400 rijkste Amerikanen dat het zakenblad Forbes vandaag publiceert. Bill Gates verloor 7 miljard dollar maar houdt er nog 50 miljard over. Daarna komt dus Buffett, gevolgd door Oracle-stichter en -hoofdaandeelhouder Lawrence Ellison. Die slaagde er verbazend genoeg in zijn vermogen de voorbije twaalf maanden intact te houden op 27 miljard dollar.

Daarna volgt op het lijstje de telgen van de Walton-familie, die de supermarktketen Wal-Mart bezitten. Zij bezetten met vermogens van 19 tot 21 miljard dollar de plaatsen vier, vijf, zes en zeven. Daarna komt de burgemeester van New York, Michael Bloomberg. Zijn gelijknamig bedrijf voor financiële informatie is goed voor een vermogen van 17,5 miljard dollar. De broers Charles en David Koch vervolledigen de top tien. Zij zijn de hoofdaandeelhouders van het niet-beursgenoteerde Koch Industries, een van de grootste niet-genoteerde bedrijven van de VS.

De vierhonderd rijkste Amerikanen verloren de voorbije twaalf maanden samen 300 miljard dollar. Gemiddeld zijn ze 65 jaar oud. De benjamin van het clubje is Mark Zuckerberg, de 25-jarige oprichter van Facebook. Zijn vermogen wordt op 2 miljard dollar geschat.

Bart Haeck

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud