Noels (Petercam): aandelen kopen wanneer euro op 1,05 dollar staat

(tijd-nieuwslijn) - "Ik raad aan dat beleggers wachten om in aandelen te stappen tot de euro op 1,05 dollar komt te staan. Voorlopig zou ik een time-out vragen", zegt Geert Noels, hoofdeconoom bij Petercam.

"De cijfers van Intel deden het sentiment vorige week kantelen. Intel is een van de bedrijven die als eerste merkt wanneer de finale vraag toeneemt, en dat was duidelijk niet het geval", zegt Noels. Volgens hem was het herstel van de voorbije maanden alleen gedreven door de voorraden. Noels is minder onder de indruk van de Nasdaq die onder de 1500 zakt dan van de dollar die deprecieert. "Een aantal structurele problemen van de Amerikaanse economie komt nu aan het licht". Hij verwijst vooral naar het schuldenprobleem van de Amerikaanse gezinnen. "De renteverlagingen hebben ervoor gezorgd dat de Amerikanen zich nog meer in de schulden hebben gestopt. Daarnaast zijn de werkgelegenheidscijfers in de VS absoluut niet rooskleurig. Elke job die verdwijnt is een consument minder. Tot nu toe sloeg de recessie alleen toe aan producentenzijde en niet aan consumentenzijde", zegt Noels.

Noels verwacht dat bij een euro van 1,05 dollar de Amerikanen voldoende zullen beseffen dat ze iets aan hun structurele problemen moeten doen. Hij raadt aan op zo'n dip te kopen. Hij denkt dat de dollar na de zomer rond pariteit zal noteren . Volgens hem moeten ook de groeiprognoses van de winsten voor 2002 en 2003 naar beneden bijgesteld worden. Wel denkt hij dat er de komende weken technische opstoten kunnen zijn op de aandelenmarkten.

03/2860394

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud