NPM: eng geconsolideerd courant resultaat EUR 7,45 miljoen in 1e kwartaal

(tijd-nieuwslijn) - De Frere-holding NPM boekte in het eerste kwartaal van 2002 een eng geconsolideerd courant resultaat van EUR 7,45 miljoen, een daling van 20%. Het eng geconsolideerd nettoresultaat steeg met 177% tot EUR 25,64 miljoen. Die laatste stijging is te danken aan de verkoop van de 50% in Helio Charleroi voor EUR 18 miljoen aan Quebecor World.

De kwartaalcijfers voor een holding zijn niet zo relevant omdat de belangrijkste stroom van inkomsten, de dividenden van de participaties, pas in het tweede kwartaal ontvangen wordt. Het courant resultaat daalt met 20%. Toch stijgen de inkomsten uit de participaties met 10% tot EUR 8,1 miljoen. Het courante resultaat wordt naar beneden gedrukt door een verlies van EUR 1 miljoen op tradingverrichtingen. Dochter Distripar, gespecialiseerd in luxe wijnen, leed onder de slechte gang van zaken op de luchthaven van zaventem.

NPM verwacht voor 2002 dat het dividend zoals de laatste jaren weer met 5% zal stijgen. De resultaten zullen beinvloed worden door de desinvestering van Saint Louis Sucre en Helio Charleroi en door het aan NPM toekomend aandeel in de resultaten van mediagroep Bertelsmann. Het netto-actief van NPM bedraagt volgens de IAS-normen EUR 182,6. In dat cijfer is geen rekening gehouden met de reele waarde van de niet-genoteerde participaties.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud