Advertentie

OESO: leading indicator België stijgt 2,8% in mei

(tijd-nieuwslijn) - De voorlopende indicator van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) steeg in mei voor België met 2,8% tot 112,2 punten.

Die stijging is veel sterker dan in de andere landen van de OESO. Zo steeg de barometer van de Verenigde Staten met 0,2%, die van de eurozone met 0,5% en van het geheel van de dertig OESO-lidstaten met 0,3%.

Het is de zesde opeenvolgende maand dat Belgische indicator stijgt. De stijging is er beduidend sterker dan in de andere landen. De ervaring leert dat de Belgische conjunctuurcyclus altijd enkele maanden voorloopt op de Europese. De Belgische economie is ook volatieler dan de Europese. België boekt bij een internationale heropleving een hogere economische groei dan de eurozone en bij een internationale vertraging een relatief lagere groei.

Voor de eurozone en de OESO duurt de stijging al zeven opeenvolgende maanden. De aanhoudende stijging van de barometer suggereert dat de economische expansie in het tweede halfjaar voortduurt.

In de Verenigde Staten, waar de barometer vorige maand nog daalde, steeg de indicator met 0,2% tot 119,5. Daarmee verschuift de vrees dat de Amerikaanse economie opnieuw afkoelt opnieuw naar de achtergrond.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud