OESO: voorlopende indicator stijgt in juni

(tijd-nieuwslijn) - De voorlopende indicator van de OESO-landen steeg in juni met 1,1 punt tot 122,1, van 121 in mei. De indicator wijst op een matige economische groei. De zesmaandelijkse veranderingsgraad steeg voor de OESO-landen in juni tot 3,4, van 1,8 in mei.

De voorlopende indicator voor de VS steeg van 130,9 in mei tot 132,6 in juni. De zesmaandelijkse veranderingsgraad steeg fors van 2,8 tot 5,2. In Belgie ging de voorlopende indicator slechts van 110,4 tot 111.

In de eurozone steeg de voorlopende indicator van 119,3 in mei tot 119,7 in juni. De zesmaandelijkse veranderingsgraad ging van 0,8 tot 1,4.

De barometer van de OESO loopt voor op de economische ontwikkelingen en tracht keerpunten in de conjunctuur te signaleren. De OESO gebruikt vooral de zesmaandelijkse veranderingsgraad van de voorlopende indicator als richtinggevend cijfer. Pieken in de economische activiteit zouden pieken van de de zesmaandelijkse veranderingsgraad volgen met een vertraging van negen maanden, hoewel die vertraging soms korter kan zijn.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud