Olieprijs blijft stijgen

Foto Bloomberg ©BLOOMBERG NEWS

De olieprijs gaat woensdag opnieuw hoger, na dinsdag al fors te zijn gestegen. Die opstoot, met 4,4 procent in Londen, was te wijten aan een verzwakking van de dollar tegenover de euro.

(tijd) - Het groene briefje verloor terrein door speculatie dat Griekenland geen noodhulp van de Europese Unie zal behoeven om de opgelegde begrotingsdoelstellingen te halen. De Europese ministers van Financiën gaven dinsdag het Zuid-Europese land een maand de tijd om zijn betalingsproblemen op te lossen. Als de dollar verzwakt, wordt beleggen in olie aantrekkelijker.

Beleggers kijken overigens uit naar nieuwe macrodata over de Amerikaanse economie die woensdag en donderdag worden vrijgegeven.

De olieprijs kreeg een extra boost van sterke groeicijfers voor de industriële productie in de regio New York.

In Londen schoot de Brent-future dinsdag 4,4 procent omhoog tot 75,68 dollar. Woensdagmiddag komt er nog eens 0,7 procent bij tot 76,20 dollar. Met de dollar heeft de klim niets te maken, want de euro verzwakt lichtjes (-0,3%) tegenover de dollar. Marktpartijen verwijzen eerder naar optimisme over een verbeterende wereldeconomie.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud