Olieprijs daalt door dollar en olieminister

Foto Reuters ©REUTERS

De olieprijs zakt vanmorgen verder weg, zodat in Londen stilaan de kaap van de 100 dollar in zicht komt. De verdere verzwakking, die nu al bijna twee weken bezig is, is te danken aan de versteviging van de dollar en aan uitspraken van de Saoedische olieminister Ali Al-Naimi. Bovendien is de orkaan Ike verzwakt tot categorie 1.

(tijd) - De euro verloor maandag bijna 1 procent tegenover de dollar en noteert vanmorgen opnieuw 0,1 procent lager aan 1,4109 dollar. De Amerikaanse economie houdt voorlopig beter stand dan de de Europese. Met de redding van de hypotheekreuzen Fannie Mae en Freddie Mac is het vertrouwen nog wat toegenomen.

Volgens de Saoedische minister van Oliezaken, Ali Al-Naimi, is de oliemarkt 'goed uitgebalanceerd' en bevinden de voorraden zich in een 'gezonde positie'. Hij zei dat bij zijn aankomst in Wenen, waar vandaag de OPEC vergadert.

In Londen noteert de olieprijs rond 10.30 uur 0,9 procent lager op 102,52 dollar nadat er maandag al 0,6 procent af ging. Sinds 28 augustus kent de olieprijs een onophoudelijke daling.

De bezorgdheid over schade aan olie-installaties of een onderbreking van de productie in de Golf van Mexico is ook afgenomen, nu de orkaan Ike is afgezwakt tot categorie 1.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud