Advertentie
Advertentie

Olieprijs daalt na berichten productieverhoging OPEC

(tijd-nieuwslijn) - De prijs van een vat ruwe Brent-olie daalt dinsdagavond 2,8 procent tot USD 29,35. Officiëlen van de OPEC hebben aangekondigd dat de olieproductie met 8% wordt opgedreven om de verminderde productie in Venezuela op te vangen.

Volgens de officiëlen zou de belangrijkste olie-exporteur ter wereld, Saudi-Arabië, de productie met 1 tot 2 miljoen vaten per dag opdrijven.

De productie in Venezuela, de op vier na belangrijkste olieproducent ter wereld, is teruggevallen tot een vijfde van het normale productieniveau. Venezuela was in november nog goed voor een olieproductie van 3,1 miljoen vaten per dag, en dat is teruggevallen tot 600.000 vaten in december.

In Venezuela is de staking door de werknemers van het staatsoliebedrijf de zesde week ingegaan. Het land wordt verscheurd door een diepe tegenstelling tussen de armere laag van de bevolking en de hogere klassen, tussen voor- en tegenstanders van de president van Venezuela, Hugo Chavez. Tegenstanders eisen het ontslag van de president en vervroegde verkiezingen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud