Olieprijs in VS zakt onder 49 dollar

(belga) - De prijs van een vat ruwe olie is woensdag in de Verenigde Staten onder de grens van 49 dollar gezakt. Dat is het laagste niveau sinds eind september. De prijsval kwam er na het bericht dat de Amerikaanse olievoorraden vorige week veel groter waren dan verwacht.

Woensdagmiddag daalde de prijs voor een vat 'light sweet crude' voor levering in december met 62 cent tot 49 dollar. Enkele minuten ervoor was de prijs gezakt tot 48,65 dollar, het laagste peil sinds 24 september.

In Londen zakte de prijs voor een vat Brentolie voor levering in december tot 45,60 dollar, een daling met 95 dollarcent.

Het Amerikaanse department of Energy maakte woensdag bekend dat de voorraad Amerikaanse ruwe olie vorige week met 6,5 miljoen vaten is gestegen tot 289,7 miljoen vaten. Volgens het American Petroleum Institute (API) daarentegen ging het over een stijging van 7,845 miljoen vaten tot 289,045 miljoen. Analisten verwachtten gemiddeld een stijging van de voorraden ruwe olie met slechts 2 miljoen vaten.

De voorraden stookolie en diesel zakten met 0,9 miljoen vaten tot 115,7 miljoen vaten, volgens het Department of Energy. Het API berekende echter een stijging met 501.000 vaten tot 115,03 miljoen vaten. Er werd een voorruitgang met ongeveer 200.000 vaten van die voorraden verwacht.

De olievoorraden bevinden zich onderaan de normale marge van de schommeling voor deze tijd van het jaar. De voorraden van stookolie en diesel bevinden zich onder die marge, liet het Department of Energy weten.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud