Olieprijs op hoogste niveau deze maand

De prijs van ruwe olie is donderdag op het hoogste niveau van deze maand gekomen. De grens van 60 dollar per vat werd opnieuw doorbroken. De prijsstijging kwam er na de aankondiging dat de olie- en benzinevoorraden in de VS meer dan verwacht zijn gedaald, voor de vijfde week op rij.

(belga) Op de New York Mercantile Exchange (Nymex) kostte een vat olie voor levering in december donderdag 60,77 dollar, dat is een stijging met 1,6 pct. Brent-olie voor levering in december kostte 60,93 dollar, of 2,3 pct meer.

Donderdagochtend werd de grens van 60 dollar per vat doorbroken. Analisten verwachten dat de olieprijs de volgende dagen voort zal stijgen. De laatste weken was er een forse daling. Ruwe olie bereikte in juli een absolute recordprijs van 78,40 dollar per vat.

De uitslag van de presidentsverkiezingen in de VS lijken nauwelijks invloed te hebben op de olieprijs, aldus analisten. Het ontslag van Defensieminister Donald Rumsfeld leidde woensdagavond even tot een prijsdaling, maar blijkt uiteindelijk weinig doorslaggevend.

foto belga

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud