Olieprijs op laagste peil in vijf weken

De prijs van een vat olie is maandag voor de vijfde dag op rij lager gesloten. Beleggers maken zich zorgen over de duur van de recessie in de Verenigde Staten en het effect daarvan op de vraag naar olie.

(tijd/dow jones) - In Londen sloot de prijs voor een vat ruwe Noordzee-olie 2,5 procent lager op 64,00 euro. Dat is de laagste prijs in de afgelopen vijf weken. Op de oliemarkt in New York zakte de prijs voor een vat tot 64,05 dollar.

'Mensen die zijn ingestapt met het idee dat de economie zal aantrekken stappen nu weer uit', zegt Gene McGillian, analist bij brokerage Tradition Energy. 'De belangrijkste factor die de olieprijs opstuwde was de economie en nu zie je de andere kant van de medaille. 'De olieprijs duikelt onder 70 dollar per vat', voegt hij toe.

De sterke dollar speelde ook parten omdat de meeste grondstoffenfondsen zoals olie in dollars genoteerd staan. De Euro noteerde recentelijk op 1,3905 dollar tegen 1,3985 dollar op vrijdag.

Geopolitiek nieuws kon de olieprijs niet ondersteunen. In Nigeria, wat de grootste olieproducent van Afrika is, vielen militanten twee oliefaciliteiten aan.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud