Olieprijs piekt na Amerikaanse voorraden

De Amerikaanse voorraden ruwe olie zijn de afgelopen week fors lager uitgekomen dan analisten hadden verwacht. Dat blijkt uit cijfers van het Amerikaanse Department of Energy. De voorraden benzine en huisbrandolie kwamen dan weer ruwweg binnen de verwachtingen uit. De olieprijs gaat in reactie opnieuw flink hoger.

(tijd) - De voorraden ruwe olie gingen er vorige week met 4,6 miljoen vaten op achteruit. Analisten geraadpleegd door Bloomberg gemiddeld hadden gerekend op een daling met 'slechts' 1,05 miljoen vaten.

De forse daling van de voorraden ruwe olie komen hard aan op de markt. De Brent koerste in Londen al een hele dag zo'n 1,5 tot 2 procent hoger. Na de publicatie van de cijfers schoot de prijs 3,7 procent hoger tot 135,92 dollar per vat. In New York houden handelaren vandaag rekening met een prijs van 142 dollar per vat West Texas Intermediate.

De benzinevoorraden stegen met 1 miljoen vaten. Dat is nipt onder de gemiddelde verwachting van een toename met 1,2 miljoen vaten. De voorraad huisbrandolie nam toe met 2,3 miljoen vaten, bij een gemiddelde prognose van 1,9 miljoen vaten.

Evolutie Amerikaanse olievoorraden

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud