Olieprijs richting 130 dollar per vat

©VIA BLOOMBERG NEWS

De olieprijs bereikte dinsdag opnieuw een recordhoogte. In Londen is de Brent-future op 127,43 dollar (+2,2%) gesloten, nadat hij eerder op de dag een absolute piek van 128,07 dollar per vat had bereikt. In New York piekte de WTI-future op 129,60 dollar per vat.

(tijd) - De prijs werd de hoogte ingedreven door uitspraken van de miljardair en hedgefundmanager Boone Pickens. Die zei dat de olieprijs dit jaar de kaap van 150 dollar per vat kan bereiken. Volgens Pickens kan het aanbod de vraag niet langer bijbenen. Vorige week liet Goldman Sachs soortgelijke geluiden horen.

De stijging van de euro tegenover de dollar verstevigde de stijgende trend van de olieprijs nog. Investeerders kopen grondstoffen om zich in te dekken tegen  de daling van de greenback. Beleggers stuurden de Europese eenheidsmunt hoger nadat was gebleken dat de inflatie in Duitsland in april met 2,6 procent op een hoog niveau was gebleven.

Het cijfer was hoger dan verwacht en vermindert de kans op een renteverlaging door de Europese Centrale Bank. De ECB mikt voor de eurozone op een inflatie onder 2 procent.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud