Olievoorraden dalen meer dan verwacht

In de Verenigde Staten zijn de wekelijkse voorraden ruwe olie afgelopen week meer gedaald dan verwacht. Ook de voorraden benzine kwamen licht onder de verwachting uit. Dat blijkt woensdag uit cijfers die het Amerikaanse ministerie van Energie heeft vrijgegeven. In een eerste reactie dalen de oliefutures.

(tijd) De voorraden ruwe olie gingen met 2,9 miljoen vaten omlaag, tot 327,724 miljoen vaten. Analisten gingen uit van een daling met 2,0 miljoen vaten.

De benzinevoorraden stegen afgelopen week met 0,114 miljoen tot 206,994 miljoen vaten, terwijl een stijging met 0,2 miljoen vaten was verwacht.

De voorraden stookolie en diesel stegen fors met 4,6 miljoen vaten tot 144,59 miljoen vaten. Deze voorraden kwamen boven de verwachtingen van de analisten uit. Zij hadden op een stijging met 2,0 miljoen vaten gerekend.

Door de lager dan verwachte benzine- en olievoorraden gaan de olieprijzen in een reactie hoger. Eerder op de dag steeg de prijs voor een vat ruwe olie in Londen al met 0,9% tot USD 63,54, na signalen dat de OPEC zal trachten de olieprijs boven de 60 dollar te houden.

'Een olieprijs onder de USD 60 is niet zeer goed voor ons', zei de Iraanse olieminister Kazem Vaziri-Hamaneh. Olie-experts denken dat het niet makkelijk zal zijn voor de OPEC het eens te worden over een productieverlaging.

(foto bloomberg)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud