Advertentie
Advertentie

Onderzoeksrechter wil kandidaat-voorzitter ECB voor strafrechter

(belga) - De gouverneur van de Franse centrale bank, Jean-Claude Trichet (foto: EPA), zal mogelijk voor een rechtbank moeten verschijnen in de affaire rond de bank Crédit Lyonnais. Trichet is kandidaat voor de post van voorzitter van de Europese Centrale Bank (ECB).

Het was onderzoeksrechter Philippe Courroye die beval Trichet door te verwijzen naar de Parijse correctionele rechtbank. Eerder had het parket gevraagd hem buiten vervolging te stellen. Het parket kan wel nog in beroep gaan tegen de verwijzing. De affaire draait om de mogelijke vervalsing van de boeken van Crédit Lyonnais in het begin van de jaren negentig.

Trichet was ten tijde van de feiten directeur van de Franse Schatkist. In 2000 werd hij beschuldigd van het verspreiden van valse informatie aan de financiële markten en de publicatie van onjuiste sociale rekeningen. Het zou niet tot een proces komen voor het tweede semester van 2003.

Trichet is de kandidaat van Frankrijk om Wim Duisenberg op te volgen aan het hoofd van de Europese Centrale Bank in juli 2003.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud