Orders duurzame goederen VS sep stijgen sterker dan verwacht

In de Verenigde Staten zijn de orders voor duurzame goederen in september sterker toegenomen dan verwacht. De orders liepen op met 7,8%, de grootste stijging in ruim zes jaar tijd.

(betten) Economen gepolst door Thomson Financial gingen gemiddeld uit van een toename met 2,0%. De taxaties varieerden van een toename met 0,5% tot een stijging van 8,3%.

De toename over de maand september is de sterkste stijging van de orders sinds juni 2000, toen er een stijging werd gemeten van 16,3%.

In augustus daalde het aantal orders voor duurzame goederen, zoals televisies, meubels en auto's, nog met een herziene 0,1%. Eerder was over augustus een afname van 0,5% gerapporteerd.

Uit de gegevens van het Amerikaanse Commerce Department bleek verder dat het het aantal orders voor duurzame goederen zonder auto's in september met 0,1% steeg. Hier hadden analisten gemiddeld gerekend op een toename met 1,0%. Over augustus werd het aantal orders ex-auto's herzien naar een daling van 1,5%, eerder gemeld als een afname van 2,0%.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud