Overheid steunt kmo's met 285 miljoen euro

De overheid heeft een heel gamma aan financieringsmaatregelen om veelal startende, kleine en middelgrote ondernemingen aan het broodnodige geld te helpen. Volgens het Kenniscentrum voor de Financiering van Kmo's (KeFiK) werd vorig jaar voor een bedrag van 285,29 miljoen euro aan waarborgen, leningen en investeringen in kapitaal toegestaan. Dat schrijven De Standaard en La Libre Belgique.

(tijd) De financiering gebeurt aan de hand van waarborgen, leningen en investeringen in het kapitaal. Er is het federale participatiefonds, maar ook de drie gewesten beschikken elk over een eigen instelling met verschillende producten waarop de kmo's een beroep kunnen doen.

In totaal werden 3.090 dossier goedgekeurd. Daarvan komt 99,58 miljoen euro op het conto van het Waalse gewest en 79 miljoen euro op dat van Vlaanderen. Het federale participatiefonds was goed voor een bedrag van 74,26 miljoen euro, het Brusselse gewest tekende voor een bedrag van 32,21 miljoen euro. In Vlaanderen werd door PMV-KMO voor 59,17 miljoen euro aan waarborgen toegekend.

De Arkiv's, de investeringsfondsen waarin het Arkimedesfonds geld stopt, waren vorig jaar goed voor 20 dossiers voor in totaal 13,02 miljoen euro. Het Vlaams Innovatiefonds, Vinnof, financierde 24 projecten voor een totaal van 3,95 miljoen euro.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud