Advertentie
Advertentie

Pensioenfonds ABP zakt door buffers

De beurscrisis heeft de buffers van het Nederlandse pensioenfonds ABP de afgelopen week onder de kritische grens van de toezichthouder geduwd. Dat meldt het Financieel Dagblad op zijn website.

(tijd) - ABP is met een vermogen van zo'n 170 miljard euro een klepper van formaat. Het aandelenvermogen van het fonds zakte sinds begin van dit jaar circa 38 miljard euro.

Het Financieel Dagblad vernam bij ingewijden dat de dekkingsgraad, de verhouding tussen de beleggingen en pensioenverplichtingen, bij ABP de voorbije week in ieder geval eenmaal even onder de 105 procent gekomen. Dit is het percentage waarop pensioenfondsen onder verhoogd toezicht van de Nederlandsche Bank (DNB) komen. Onder de 100 procent hebben pensioenfondsen onvoldoende vermogen om hun nominale pensioenuitkeringen te kunnen doen.

Om orde op zaken te stellen en de dekkingsgraad te verhogen kunnen pensioenfondsen een aantal maatregelen treffen zoals het verhogen van de pensioenpremies, het stopzetten van de inflatiecompensatie en in het uiterste geval het verkopen van beleggingen.

 

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud