Peter Praet 'topfavoriet voor directiezetel ECB'

(belga) - Onder de kop 'België heeft goede kandidaten voor het directiecomité van de Europese Centrale Bank (ECB)', schrijft de Duitse Börsen-Zeitung dat Peter Praet, de directeur bij de Belgische Nationale Bank Peter, de 'topfavoriet' is voor de directeurszetel die in juni vrij komt bij de centrale bank. De Federale Overheidsdienst Financiën weigert elke commentaar op het bericht.

Volgens de beurskrant die regerings- en monetaire kringen aanhaalt, maakt Praet een goede kans om door de Europese regeringen te worden aangewezen voor de post. Peter Praet (55) was eerder kabinetschef van de federale minister van Financiën, Didier Reynders.

Een andere naam die genoemd wordt, is Luc Coene, de huidige vice-voorzitter van de Belgische Nationale Bank en de voormalige kabinetschef van Verhofstadt. Maar, zo vervolgt de krant, Coene is pas vorig jaar benoemd en dat vormt een handicap om al meteen naar Frankfurt te vertrekken.

Eind mei loopt het mandaat af van de Spanjaard Domingo Solans, een van de zes leden van het directiecomité van de ECB. België is nog nooit vertegenwoordigd geweest in het bestuur van de ECB.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud