Recessie treft ook rijkste Britten

Lakshmi Mittal zag zijn vermogen fors dalen, maar voert de lijst nog steeds aan - Foto Bloomberg ©BLOOMBERG NEWS

De economische recessie heeft de 1.000 rijkste Britten 155 miljard pond (172 miljard euro) lichter gemaakt. Hun gezamenlijke rijkdom is gedaald van 413 miljard tot 258 miljard pond. Het aantal miljardairs slonk op één jaar van 75 tot 43. Dat blijkt uit de ‘Rich List’ van de Britse zondagkrant Sunday Times.

(tijd) – De 100 rijkste Britten - of buitenlanders die in Groot-Brittannië wonen – verloren samen 92 miljard pond. Slechts drie onder hen zijn ten opzichte van het klassement van 2008 rijker geworden.

De grootste verliezer is Lakshmi Mittal, de topman van de staalgroep ArcelorMittal. Hij zag op één jaar tijd bijna 17 miljard pond in rook opgaan. Maar Mittal moet niet klagen: met een fortuin van 10,8 miljard pond voert hij nog steeds de lijst aan.

Op nummer twee staat Roman Abramovich, onder meer bekend als voorzitter van de Londense voetbalclub Chelsea. Hij verloor ‘slechts’ 4,7 mijlard pond en houdt nog 7 miljard over. De hertog van Westminster is de rijkste Brit met 6,5 miljard pond. Hij staat derde.

Om de top-1.000 in 2003 te halen moest men ten minste 30 miljoen pond bezitten. Vorig jaar was dat 80 miljoen. De laatste in de rangschikking van 2009 heeft een fortuin van 55 miljoen pond.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud