Rente op levensverzekeringen daalt opnieuw

(tijd) - De Belgische verzekeraars zijn van plan de gewaarborgde rente op de levensverzekeringen opnieuw te verlagen. In het begin van dit jaar pasten de meeste verzekeraars al het rendement aan van 3,75 naar 3,25 procent. Nu willen ze nog slechts 2,75 of zelfs 2,5 procent waarborgen. De verzekeraars kunnen een rendement van 3,25 procent niet meer aan door de aanhoudende daling van de marktrente en het minder goede beursklimaat.

De rente op een levensverzekering met een gewaarborgd rendement, ook bekend als de tak21, bedraagt in ons land ten hoogste 3,75 procent. Dat maximumrendement is wettelijk vastgelegd. De meeste verzekeraars verlaagden het rendement onlangs tot 3,25 procent. Nu overwegen ze nog slechts 2,75 of zelfs 2,50 procent te waarborgen op de klassieke levensverzekeringen.

'We verlagen eind juni of begin juli het rendement op één soort levensverzekering van 3,25 naar 2,75 procent', stelt Ilse de Muyer, de woordvoerster van ING België. 'Voor de overige klassieke levensverzekeringen behouden we voorlopig 3,25 procent.' Bij Fortis AG ligt de renteverlaging ook op tafel, en ook voor KBC is een renteverlaging logisch. 'Met de huidige stand van de marktrente lijkt het duidelijk dat er een daling komt voor de tak21, maar wij hebben nog geen concrete plannen', vertelt Viviane Huybrecht, de woordvoerster van KBC.

Aan de basis van de renteverlaging op de klassieke levensverzekeringen ligt de daling van de marktrente en het minder gunstige beursklimaat.

Het volledige artikel verscheen in De Financieel-Economische Tijd van 18 juni

Abonnees kunnen de volledige tekst hier lezen

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud