Advertentie
Advertentie

Rusland praat niet over productieverlaging

Russisch minister van Energie Sergei Shmatko heeft aangekondigd dat Rusland niet met de OPEC zal praten over een productieverlaging. Later deze week bezoekt de secretaris-generaal van de OPEC het land.

(tijd) - 'We hebben andere zaken om over te spreken', zei Shmatko aan persagentschap Reuters. 'Het belangrijkste aspect van het bezoek is een degelijke samenwerking op te zetten.'

De OPEC kondigde eerder aan binnenkort de productie te zullen verlagen, nu de olieprijs sinds de recordpiek in juli meer dan gehalveerd is. Rusland sprak eerder al over productieverlagingen met de OPEC, met enkele verbale akkoorden als uitkomst. Private Russische oliebedrijven verhoogden echter telkens de productie, met het oog op winstmaximalisatie.

Toch lijkt er ook in Rusland een productieverlaging op komst. De Russische begroting heeft immers een olieprijs van 95 dollar per vat nodig om de begroting in evenwicht te houden, nu de sociale uitgaven hoger dan gepland blijken. Deze speculatie wordt echter gecounterd door minister van Financiën Alexei Kudrin, die er prat op gaat dat Rusland kan teren op de ruime goudvoorraden van het land.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud