Saudi-Arabië voert olieproductie op

(belga) - Saudi-Arabië gaat zijn productiecapaciteit voor ruwe olie opvoeren. Dat heeft de Saudische minister van Petroleum, Ali al-Nouaïmi, maandag gezegd op een conferentie in Londen over de oliemarkt.

De minister zei dat zijn land dit jaar de totale capaciteit zal hebben opgevoerd van 10,5 tot 11 miljoen vaten per dag. Het is de bedoeling om dit in de komende jaren te doen stijgen tot 12,5 miljoen vaten. Op langere termijn denkt Saudi-Arabië mogelijk aan 15 miljoen vaten. Het land is de belangrijkste olieproducent ter wereld.

Maandagochtend bleven de olieprijzen stabiel. In New York was een vat ruwe olie voor levering in januari op de elektronische handel omstreeks 12.00 uur 49,44 dollar waard. In Londen won een vat Noordzee-olie 68 cent tot 45,25 dollar. Het is wachten op de Amerikaanse handelaars, die dankzij Thanksgiving een verlengd weekend achter de rug hebben.

De prijs voor ruwe olie van de Organisatie van Olie-uitvoerende en - producerende landen (OPEC) daalde licht. De korfprijs voor de zeven belangrijkste oliesoorten bedroeg vrijdag 38,89 dollar per vat. Dat is 17 cent minder dan de vorige dag.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud