Soros verwacht recessie in VS en VK

De bekende Amerikaanse miljardair en belegger George Soros verwacht dat de VS en Engeland, als gevolg van de kredietcrisis, een recessie te wachten staan. De "acute" fase van de crisis ligt intussen wel achter de rug, zo zei Soros dinsdag in een interview op BBC Radio 4.

Foto Bloomberg.

(belga) - Volgens Soros hebben de markten een serieuze klap gekregen. "De acute fase van de crisis is weliswaar voorbij, maar nu zullen we de uitdijende gevolgen moeten voelen. In Engeland bijvoorbeeld is de zeepbel van de huizenmarkt uiteengespat. Op vlak van prijzen was die zeepbel zelfs groter dan die in de VS", aldus Soros.

Volgens de multimiljardair gaan we naar een periode van instabiliteit. "Er is niet alleen de vrees van een recessie, maar tegelijk ook die voor inflatie."

Soros noemde de acties van de Britse centrale bank intussen een "Griekse tragedie" omdat de bank haar rentevoeten te laat had laten zakken. Hij roept de centrale banken op om zeepbellen, zoals de boom in de huizenprijzen in Groot-Brittannië, aan te pakken in plaats van de financiële wereld te hulp te komen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud