'Stijging van beurzen is niet duurzaam'

©BLOOMBERG NEWS

‘Het herstel van de beurzen is niet duurzaam en kwam er door een louter technische factor.' Dat zegt de bekende econoom Stephen Roach van Morgan Stanley in een exclusief interview met De Tijd.

(tijd) - 'De beurzen stijgen louter omdat de markten overspoeld worden door liquiditeiten. Dat is geen goede reden voor een stijging van de aandelenkoersen. Dit verhaal eindigt voor beleggers in een ontgoocheling.’ Dat zegt Stephen Roach in een interview met De Tijd.

Roach gelooft dat het economische herstel zeer traag zal verlopen. Een van de redenen is dat de kredietcrisis nog niet voorbij is. 'De banken hebben 2.000 miljard dollar rommelkredieten afgeschreven, volgens het IMF bedragen de totale verliezen 4.000 miljard dollar', zegt Roach. Een andere factor is de rol van de Amerikaanse consument is uitgespeeld. 'De wereldwijde vraag wordt ondermijnd omdat de VS-consument het moet begeven. Na een jaarlijkse overdreven groei van liefst 4 procent, is het voor Joe Sixpack ‘game over’. Die moet op dieet.'

CDR

Lees het volledige interview met Stephen Roach van Morgan Stanley morgen in De Tijd.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud