Thomson Corp onderhandelt met Reuters over overname

De Canadese informatiegroep Thomson Corp onderhandelt met het Britse Reuters over een eventuele overname. Dit bevestigde vrijdag het dagblad 'The Globe and Mail'. De krant citeert hierbij dichte bronnen van beide ondernemingen. Reuters is een van de wereldleiders inzake financiële informatie. Het kondigde vrijdag aan dat het was benaderd over een eventuele overname, zonder hierbij de naam van de koper te vernoemen. Het Canadese Thomson Corp werd door analisten als een van de mogelijkheden beschouwd.

(belga) Van zijn kant vermeldde de 'Financial Times' vrijdagavond op zijn site dat Reuters geneigd lijkt op het aanbod van Thomson in te gaan. De benadering waarvan Reuters gewag maakte, werd als 'vriendschappelijk' omschreven, voegde de krant er aan toe.

'Financial Times' benadrukte dat het succes van de eventuele verkoop afhangt van de mate waarin de stichters overtuigd worden dat de 'onafhankelijkheid en onpartijdigheid' van Reuters verzekerd blijft. 'Thomson is een groot bedrijf dat plannen heeft op lange termijn. Reuters is geen plotse beslissing', citeert de krant een anonieme bron.

'Thomson reageert niet op geruchten en speculaties' verklaarde Jason Stewart, de communicatieverantwoordelijke bij Thomson. De familie Thomson controleert via zijn investeringsbedrijf Woodbridge 40% van de Canadese CTVglobemedia, de onderneming die 'Le Globe and Mail' bezit.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud