Advertentie

Topmanager levert 16 procent van salaris in

De topman van een grote beursgenoteerde onderneming in ons land verdiende vorig jaar gemiddeld 1,75 miljoen euro. Dat is bijna 16 procent minder dan in 2007, toen het gemiddelde salaris 2,1 miljoen euro bedroeg. Dat blijkt uit een onderzoek van De Tijd naar de CEO-vergoedingen betaald door 14 bedrijven uit de sterindex van de Brusselse beurs

(tijd) - Door de ommekeer van de economische conjunctuur eind vorig jaar zijn de bedrijfsresultaten onder druk gekomen. Sommige toplui zijn er daardoor niet in geslaagd hun doelstellingen te halen, waardoor hun variabele salaris een stuk lager uitviel dan in 2007.

Carlos Brito, de topman van AB InBev, greep in 2008 naast een variabel salaris dat hem het jaar voordien nog 3,4 miljoen euro had opgeleverd. Brito zag zijn totale salarispakket daardoor met 75 procent zakken, van 4,3 miljoen naar 1,06 miljoen euro.

Christian Jourquin, de CEO van Solvay, zag zijn variabele salaris tot een kwart gereduceerd. Ook Albert Frère, de topman van GBL, moest de helft van zijn variabele salaris inleveren. Met een totaal van 3,49 miljoen euro was hij vorig jaar wel de best betaalde CEO in ons land.

Slechts drie toplui verdienden in 2008 meer dan het jaar voordien: Marc Coucke (Omega Pharma), Jef Colruyt (Colruyt) en Gérard Mestrallet (GDF Suez).

 SMi

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud