Twee op de drie Belgische aandelen boeken winst

Beleggers in Belgische aandelen streken over het eerste halfjaar een behoorlijke return op, ondanks het moeilijke beursklimaat sinds begin mei.

(tijd) Dat leert een overzicht van de 131 Belgische aandelen op Eurolist, het officiële koersenbord van Euronext Brussel. 91 bedrijven, ruim twee op de drie, konden hun aandeelhouders over het eerste halfjaar een positief rendement aanbieden, nettodividend meegerekend.

Gemiddeld gaven de Belgische aandelen 8,3 procent return. De Bel20 return privé-index, die het rendement van de Bel20 inclusief nettodividenden meet, moest het van januari tot juni met 6 procent return stellen.

Voor de sterkste prestatie tekende Epiq (+83%). KBC Securities hervatte als eerste beurshuis de opvolging van de elektronicagroep en dat zorgde voor een herontdekking.

In de Bel20 veerden de beeldvormingsgroepen Agfa-Gevaert (+25,3%) en Barco (+16,3%) na een zwak 2005 op. De telecomaandelen in de Bel20 presteerden daarentegen in lijn met de sector zwak, met verlies voor zowel Mobistar (-4,7%) als Belgacom (-1,7%).

KVS

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud