Vertrouwen Amerikaanse aankoopdirecteurs beter dan verwacht

(tijd-nieuwslijn) - In de Verenigde Staten is de Chicago Purchasing Managers Index in november uitgekomen op 64,1, hoger dan verwacht. Dit heeft de National Association of Purchasing Managers Chicago woensdag bekendgemaakt. De Michigan-index voor het consumentenvertrouwen komt in november dan weer uit op 93,7. Economen hadden een cijfer van 93,8 voorspeld.

De Chicago Purchasing Managers Index blijkt in november hoger uit te vallen dan verwacht. De gemiddelde verwachting van economen lag volgens Thomson First Call op een indexcijfer van 56,9. In oktober kwam de Chicago Purchasing Managers Index uit op 55,0. De index is gebaseerd op de verwachting van inkoopmanagers in Chicago.

Een cijfer boven de 50 wijst erop dat meer producenten verwachten dat de gang van zaken zal verbeteren en een cijfer onder 50 indiceert een verslechtering van de gang van zaken.

De Universiteit van MIchigan maakte woensdag ook haar index voor het consumentenvertrouwen bekend - het zogenaamde Michigan Sentiment. De indicator kwam in november uit op 93,7. Een maand eerder was dag nog 89,6. Economen waren uitgegaan van een indexcijfer van 93,8 in november.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud