Vertrouwen Belgische beleggers in financiële toestand daalt verder

(tijd-nieuwslijn) - Het vertrouwen van de Belgische beleggers in de globale financiële toestand daalde het voorbije kwartaal opnieuw sterk. De index kwam uit op 37,9, terwijl de index in het laatste kwartaal van 2001 op 59,7 stond. In het tweede kwartaal van vorig jaar bedroeg het indexcijfer nog 137,4.

De vertrouwensindex wordt driemaandelijks door Budget Week, het financiele tijdschrift van de consumentenorganisatie Test-Aankoop, gepubliceerd. De index is gebaseerd op een telefonische enquete bij de lezers van het tijdschrift. De index heeft een waarde tussen 0 (geen vertrouwen) en 200 (absoluut vertrouwen).

De index die het vertrouwen in aandelenbeleggingen meet, daalde in het voorbije kwartaal van 92,7 tot 84,5. Het vertrouwen in obligaties daalde van 94,3 tot 93. Niettemin steeg het algemeen vertrouwen in beleggingen van 94 tot 95,9. Volgens Test-Aankoop wijst dat op de grote onzekerheid die op de markten heerst. De beleggers hebben er moeite mee om de berichten over een herstel van de wereldeconomie te rijmen met het nieuws over de conflicten in het Midden-Oosten en stijgende olieprijzen.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud