Vicepresident Fed ziet herstel economie

©BLOOMBERG NEWS

De Federal Reserve houdt rekening met een bescheiden herstel van de Amerikaanse economie en een geleidelijke afname van de inflatiedruk. Dat blijkt uit een toespraak die Donald Kohn, vicepresident van de Fed, dinsdag heeft gehouden in New Orleans.

Foto Bloomberg: Donald Kohn. 

(betten) - Uit de uitspraken van Kohn kan worden afgeleid dat het Amerikaanse stelsel van centrale banken de rente niet meer zal verlagen.

'Hoewel de huidige financiele en economische situatie behoorlijk moeilijk blijft, denk ik dat het meest waarschijnlijke scenario in het volgende jaar er een zal zijn waarbij de economische activiteit verstevigt gedurende de tweede helft van dit jaar en dan wat aan sterkte wint in 2009', aldus Kohn.

Het monetaire beleid van de Federal Reserve lijkt momenteel correct bijgesteld te zijn 'om op de middellange termijn zowel een stijgende werkgelegenheid als een gematigde inflatie te bevorderen', zo stelt hij.

Het belangrijkste rentetarief, ofwel federal funds rate, staat op dit moment op 2,00%. De Fed verlaagde de rente dit jaar vier keer, en zeven maal sinds september 2007. In die zeven stappen werd de rente teruggeschroefd met in totaal 3,25%-punt, in een poging de Amerikaanse economie aan te zwengelen, de crisis op de financiele markten te beteugelen en de VS te behoeden voor een recessie.

 

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud