Advertentie

VK outputprijzen juni onveranderd; inputprijzen -0,9%

(tijd-nieuwslijn/betten) - In het Verenigd Koninkrijk zijn de outputprijzen (de prijzen die producenten voor hun goederen vragen) in juni onveranderd gebleven ten opzichte van mei.

Het cijfer lag onder de verwachting van analisten. Zij gingen uit van een stijging met 0,1%. Ten opzichte van juni 2001 bleven de outputprijzen eveneens onveranderd, zo heeft het Britse bureau voor de statistiek maandag bekendgemaakt. In mei daalden deoutputprijzen op maandbasis met een niet-herziene 0,3%. Op jaarbasis was in mei sprake van een toename met een eveneens niet-herziene 0,1%.

De core outputprijzen, ofwel de outputprijzen exclusief voeding, drank, tabak en energie,stegen in juni op jaarbasis met 0,4%. In mei stegen de core outputprijzen met 0,5% op jaarbasis.

De inputprijzen (prijzen van grondstoffen) daalden in juni met een seizoensgecorrigeerde 0,9% ten opzichte van mei en daalden met 7,2% ten opzichte van juni 2001. In mei daalden de inputprijzen met een herziene 0,9% op maandbasis en was op jaarbasis sprake van een herziene daling van 6,5%. Eerder waren respectievelijk een daling van 0,7% en een daling van 6,1% bekendgemaakt.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud