Vlaming is rijkste Europeaan

Drie Belgen op de tien hebben meer dan 50.000 euro in hun spaarpot. In Europa doen enkel de Zwitsers nipt beter. Vlaanderen geeft iedereen het nakijken met 37 procent relatief welgestelde gezinnen, zo schrijven De Standaard, Het Nieuwsblad en Het Volk vrijdag.

(begla) Met 37 procent portefeuilles van 50.000 euro, vastgoed niet inbegrepen, halen de Vlamingen het hoogste peil sinds onderzoeksbureau GfK met zijn enquêtes begon. Twee keer per jaar peilt het bureau op vraag van The Wall Street Journal naar het vermogen van Europeanen en Amerikanen.

De Vlamingen klommen in een jaar tijd van 32 naar 37 procent, terwijl de Walen van iets minder dan een kwart terugvielen tot 19 procent. Maar in vergelijking met het West-Europese gemiddelde van 12 procent presteren ze meer dan behoorlijk.

De zwakke broertjes zijn Spanje (5 procent), Duitsland (6 procent), Oostenrijk (10 procent) en Frankrijk en Italië (elk 11 procent).

De Belgen hebben hun positie bij de Europese top vooral te danken aan hun spaargedrag. Bijna één op de vier verwacht de volgende maanden meer te kunnen sparen. Een jaar geleden dacht één Belg op de vijf dat.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud