VN pleiten voor renteverlaging en versoepeling Stabiliteitspact

(belga) - De Verenigde Naties (VN) pleiten voor een verlaging van de rentetarieven in de eurozone en een versoepeling van het Stabiliteitspact. De VN maken zich omwille van de zwakke dollar zorgen over het voortduren van het economisch herstel in Europa. Dat stelt de Economische Commissie van de VN voor Europa (ECVNE) in haar jaarlijkse rapport 'Economische Studie van Europa'.

ECVNE is een onderdeel van de Economische en Sociale raad van de VN.

'Door de sterke euro lijkt een verlaging van de rente noodzakelijk anders kunnen we een achteruitgang van het monetaire landschap niet voorkomen', adviseert de Economische Commissie van de VN voor Europa aan de Europese Centrale Bank (ECB).

De ECVNE verwacht dat het BBP van de Eurozone dit jaar zal stijgen met 1,9 procent, wat fragiel is. 'De betrokken landen moeten profiteren van de verwachte stijging van 8 procent van de wereldhandel. Het dubbele van vorig jaar', aldus de ECVNE.

Volgens experten van de Verenigde Naties 'kan een uitbreiding van het mandaat van de ECB, met vooral aandacht voor inflatie en werkgelegenheid, ook handig zijn'.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud