Voorraden ruwe olie en benzine VS dalen meer dan verwacht

In de Verenigde Staten zijn de wekelijkse voorraden ruwe olie en benzine de voorbije week meer dan verwacht gedaald. De voorraden stookolie/diesel kwamen ongeveer volgens de verwachting uit. Dat blijkt uit de cijfers die het Amerikaanse ministerie van Energie woensdag heeft vrijgegeven. In een eerste reactie stijgen de oliefutures licht.

(tijd) In de VS zijn de wekelijkse voorraden ruwe olie en benzine de voorbije week meer dan verwacht gedaald. De voorraden stookolie/diesel kwamen ongeveer volgens de verwachting uit. Dat blijkt uit de cijfers die het Amerikaanse ministerie van Energie woensdag heeft vrijgegeven. In een eerste reactie stijgen de oliefutures licht.

De voorraden ruwe olie gingen met 3,205 miljoen vaten omlaag tot 332,345 miljoen vaten. Analisten gingen daarentegen uit van een stijging met 3,0 miljoen vaten.

De benzinevoorraden daalden de voorbije week met 2,759 miljoen tot 207,416 miljoen vaten terwijl een daling met slechts 0,550 miljoen vaten was verwacht.

De voorraden huisbrandolie ten slotte daalden volgens verwachting, min 1,418 miljoen vaten tot 143,981 miljoen vaten. Analisten gingen uit van een daling met 1,5 miljoen vaten.

Na de publicatie van de Amerikaanse olievoorraden stegen de WTI-future in New York met 87 dollarcent tot USD 60,22. De markten kijken in deze periode vooral naar de voorraden huisbrandolie, die vooral in de wintermaanden worden aangesproken. Drie weken terug bevonden die voorraden zich nog op het hoogste peil sinds 1999.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud