Voorraden ruwe olie in VS slinken sneller dan verwacht

In de Verenigde Staten zijn de wekelijkse voorraden ruwe in tegenstelling tot de voorraden benzine sneller geslonken dan werd verwacht. Dat blijkt uit de cijfers die het Amerikaanse ministerie van Energie woensdag heeft vrijgegeven. Dat heeft tot gevolg dat de olieprijzen stijgen.

(tijd) De voorraden ruwe olie gingen met 1,77 miljoen vaten omlaag tot 333,723 miljoen vaten. Analisten gingen uit van een daling met 0,785 miljoen vaten.

De benzinevoorraden, die in de zomerperiode met argusogen opgevolgd worden, daalden de voorbije week met 0,162 miljoen vaten tot 210,868 miljoen vaten, terwijl analisten een forse daling van de voorraad met 1,825 miljoen vaten hadden verwacht.

De voorraden stookolie en diesel ten slotte stegen met 0,661 miljoen vaten tot 132,56 miljoen vaten, tegenover een verwachte stijging van 0,750 miljoen vaten.

Door de onverwachte daling van de ruwe olievoorraden gaan de oliefutures omhoog. Onmiddellijk na de publicatie van de voorraden ging de WTI-future in New York 0,99 dollar hoger tot 75,9 dollar.

(foto bloomberg)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud