Wall Street maakt zich op voor nieuw resultatenseizoen

Dinsdagavond gaat het nieuwe kwartaalresultatenseizoen op Wall Street van start. Alcoa geeft traditiegetrouw de aftrap. Investeerders vrezen dat de kwartaalcijfers van de S&P500-bedrijven eerder mager zullen uitvallen.

(tijd) Analisten verwachten dat de winst van de 500 grootste beursgenoteerde bedrijven in de VS tijdens het eerste kwartaal met 3,3 procent steeg in vergelijking met vorig jaar. Begin dti jaar rekenden ze nog op 7 procent groei. 'De tragere groei zal zijn tol eisen op de aandelenmarkten en de waarderingsmultiples naar beneden halen', klinkt het bij beleggers.

De Dow Jones steeg maandag 0,1 procent tot 12.569,14 punten. De Nasdaq zakte 0,1 procent tot 2.469,18 punten.

Alcoa is zoals steeds het eerste bedrijf dat zijn bedrijfscijfers vrijgeeft. Analisten verwachten gemiddeld dat Alcoa tijdens het eerste kwartaal van 2007 een winst per aandeel haalde van 0,77 dollar, 10 procent meer dan een jaar eerder. Ze rekenen voorts op 7,5 miljard dollar omzet en een nettowinst van 648 miljoen dollar. Vorig jaar boekte Alcoa een recordomzet van 30,4 miljard dollar. Dat was te danken aan extreem hoge metaalprijzen en een sterke vraag naar aluminium in de luchtvaart-, transport- en bouwindustrie.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud