Wall Street sluit overwegend hoger

Op Wall Street zijn de toonaangevende indexen bijna allemaal met winst gesloten. Enkel de S&P500 bleef net in de rode cijfers steken. De Dow heeft er een erg wispelturige dag opzitten, met een aarzelende start en een middaghandel in de rode cijfers. Eerder op de dag sloten de Europese beurzen met positieve cijfers.

(tijd) Eerder gingen de Aziatische beurzen al stevig hoger. Ook het nieuws van Lehman Brothers, dat zijn advies voor de financials optrok van neutral naar overweight, deed de markten goed. Doordat de metaalprijzen in de lift zitten, stonden ook de mijnwaarden stevig boven het nulpunt.

.De Bel20 ging 1,1 procent hoger tot 4.117,02 punten. Enkel de kleinhandelaar Colruyt sloot met verlies (-0,4% tot 149,50 euro).

De DJ Stoxx50 finishte op 3.658,19 punten, een winst van 0,4 procent. Eenzelfde stijging bij de DJ Eurostoxx50, die op 4.173,29 punten sloot. Alle nationale beurzen stonden op winst. Londen won 0,2 procent, terwijl Parijs 0,7 procent hoger eindigde. In Frankfurt steeg de DAX 0,4 procent. De grootste winst was voor Amsterdam, waar de index er 1,1 procent bij deed.

Lees meer:

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud