Advertentie

Werkgevers voorspellen minder aanwervingen

De werkgevers verwachten dat het aanwervingsritme in de komende maanden licht zal dalen. Dat blijkt uit de Manpower Barometer die dinsdag werd bekendgemaakt.

(belga) Manpower ondervroeg 778 werkgevers over hun tewerkstellingsvooruitzichten. Dertien procent van de bedrijven verwacht een toename van het personeelsbestand, zes procent denkt aan een afname. De nettotewerkstellingsprognose bedraagt dus + 7% (+22% in Brussel, +14% in Vlaanderen en +3% in Wallonië). Bij 79 procent van de bevraagde werkgevers blijft het tewerkstellingspeil stabiel. In negen van de tien bevraagde sectoren stellen de werkgevers een lager aanwervingsritme in het vooruitzicht.

Zoals in het vorige kwartaal vinden we de meest optimistische perspectieven bij de werkgevers in de sectoren "transport, logistiek en communicatie" en "financiële instellingen, verzekeringen vastgoed en diensten aan bedrijven" (respectievelijk +16% en +13%). De vooruitzichten zijn negatief in drie van de tien bestudeerde sectoren, met name in de horeca (-1%), de landbouw, jacht, bosbouw en visserij (-3%) en de winning van delfstoffen (-8%).

Voor het buitenland meldt de Manpower Barometer goed nieuws voor Duitsland, de belangrijkste Europese economie. Daar werd een nettotewerkstellingsprognose van 10 procent genoteerd. In alle twaalf bevraagde landen koesteren de werkgevers blijkbaar positieve vooruitzichten. Vooral in Spanje (+19%), Zwitserland (+17%) en Noorwegen (+14%) tonen zich optimistisch.

Buiten Europa worden de meest optimistische cijfers genoteerd in Singapore (+54%), Peru (48%) en Argentinië (+35%). In de VS kent de tewerkstellingsprognose een lichte terugval tot +18 procent.

Foto Bloomberg

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud