Werkloosheid eurozone op hoogste niveau in decennium

De werkloosheidsgraad in de eurozone bereikte in augustus een niveau van 9,6 procent. Het is van maart 1999 geleden dat de eurolanden nog zoveel werklozen telden. Dat blijkt uit cijfers die Eurostat, het statistisch bureau van de Europese Unie, donderdag heeft verspreid.

(belga) - De eerste tekenen van economisch herstel hebben voorlopig geen impact op de arbeidsmarkt. In augustus sneuvelden in de eurozone nog eens 165.000 jobs, goed voor 15,1 miljoen mensen zonder baan en een werkloosheidsgraad van 9,6 procent. De Belgische werkloosheidsgraad bedroeg in augustus 7,9 procent.

In vergelijking met augustus vorig jaar is de werkloosheidsgraad in de zestien eurolanden met liefst twee procent gestegen, wat overeenkomt met vijf miljoen gesneuvelde jobs. België houdt relatief goed stand. De voorbije twaalf maanden steeg de werkloosheidsgraad in ons land slechts met 0,4 procent, de meest bescheiden toename in de eurozone.

De laagste werkloosheidsgraad situeert zich nog steeds in Nederland. Bij onze noorderburen zit slechts 3,5 procent van de beroepsbevolking zonder job. De hoogste werkloosheidscijfers zijn terug te vinden in Spanje, waar 18,9 procent van de beroepsbevolking geen werk heeft. 

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud