Werkloosheid in Groot-Brittannië op recordniveau

De werkloosheid in het Verenigd Koninkrijk is in de maand september gestegen tot het hoogste niveau in zes jaar. Het aantal mensen met een uitkering steeg met 10.200 tot 962.000. Het totaal aantal werklozen steeg tot 1,7 miljoen, of 5,5 procent van de beroepsbevolking.

(belga) Door de grotere economische groei komen meer en meer migranten Groot-Brittannië binnen. De tewerkstelling neemt toe, maar tegelijk ook de werkloosheid. Met een werkloosheidsgraad van 5,5 procent blijft Groot-Brittannië wel beneden het gemiddelde van de eurozone (7,9 procent).

De Bank of England is bezorgd dat de inflatie, die al vijf maanden boven de 2 procent uitkomt, de arbeiders tot hogere looneisen zal aanzetten. De loongroei, zonder bonussen, komt op een gematigde 3,6 procent uit. Dat is de laagste groeivoet sinds augustus 2003.

De groeiende werkloosheid kan de tanende populariteit van premier Blair nog verder aantasten. De onafgebroken economische groei sinds Labour aan de macht kwam in 1997 hielp Blair aan een derde ambtstermijn in mei vorig jaar.

Foto Bloomberg

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud